Wednesday, 17 April 2013

Društvo botrov otrok TWIMC Slovenija

Društvo botrov otrok TWIMC pomaga ljudem (predvsem otrokom)v stiski neglede na lokacijo, veroizpoved, barvo kože ali status.

 

Društvo botrov otrok TWIMC je bilo ustanovljeno z namenom pomagati ljudem, predvsem otrokom v stiski. Pomagamo vsem otrokom a glavnino svojega poslanstva opravljamo za otroke Indije, kjer deluje že več kot 20 let naš rojak Gašper Orehek. Gašper v državi Tamil nadu vodi organizacijo TWIMC (The world is my country - Svet je moja dežela), ki pomaga otrokom in družinam, ki so ostali  brez hrane in doma. S pomočjo botrstva so otroci siti, imajo  možnost šolanja in živijo dokaj normalno življenje. Z ženo Clementso in hčerko Ksenjo so svoje življenje posvetili le njim. Živijo skromno a notranje bogato življenje, ki ga plemenitijo dobra dela. Veliko časa pa  posvečajo tudi postavitvi »Loveable homa«, sirotišnice in doma za ostarele za tiste, ki živijo na cestah in nimajo nikogar, da bi jim pomagal.

 

Naše društvo je neprofitno in dobrodelno. V času delovanja smo v projektu botrstva botri že več kot 400 otrokom - sirotam - iz Indije, ki nimajo enega ali pa obeh staršev. Botri nas vsakodnevno kontaktirajo z željo, da jih seznanimo, kako lahko pomagajo, pa čeprav na simboličen način. Aktivni smo tudi v zbiranju oblačil, šolskih potrebščin in drugih stvari, ki jih potem pošljemo v Indijo. Organizirali smo že nekaj dobrodelnih glasbeno - plesnih prireditev, kjer smo zbirali sredstva za pomoč ljudem.

 

Ko ljudje vidijo, za kaj se zavzemamo, nam z veseljem prisluhnejo in nam priskočijo v pomoč po najboljših močeh. Ta solidarnost pa nam pomeni dokaz, da smo na pravi poti in da bomo uspeli. Skupaj.

 

Kontakt:

Društvo botrov otrok TWIMC

Neveljska pot 16

1241 Kamnik

 

Tel:    040 296 531    Fischer   Lidija

         041 705 732    Fischer   Igor

 

E-pošta: nandri937@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/twimc.drustvobotrovotrok/

 

Banka Koper, TRR: 10100-0050872324

 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.