Saturday, 9 March 2013

Zadnje priprave pred pričetkom gradnje!

Sobotni dan je bil za naju z Clementso precej naporen in veliko je bilo narejenega. Od doma sva odšla že ob 6 uri, da kupiva cement in pripraviva vse kar potrebujemo za zidanje hiše, ki se prične v ponedeljek 25.2.2013. 


Kupila sva  30 vreč cementa od človeka, ki izdeluje zidake. On namreč dobiva cement naravnost iz tovarne in nam ga je dal po nabavni ceni brez zaslužka. To nam je v veliko pomoč in smo mu iz srca hvaležni. Cement smo  z voli zapeljali do nas. Tako nas je prevoz prišel ceneje in  hkrati smo dali možnost zaslužka siromašnemu sosedu Loveable homa.
30 vreč cementa bo zadosti, da hišo sezidamo do strehe, potem pa bo treba nekaj dni počakati, da se dobro posuši (da se ne bi stene majale) in šele nato bomo lahko dali gor streho. Material za streho je že pripravljen. Ko bo prekrito, bomo potrebovali še dodatnih 30 vreč cementa za omet hiše in tlaKo bo hiša pod streho in ometana bomo priključili elektriko. Kable, vtičnice in vse kar je potrebno za elektriko znotraj koce že imamo. Ob nakupu teh stvari v trgovini Susila elektroniks sem doživel prijetno presenečenje. Lastnik trgovine Citi Babu mi je izroćil račun in rekel »to je moj majhen prispevek k izgradnji Loveable homa. Sem že veliko slišal o vas, pa tudi bral kako se trudite pomagati najsiromašnejšim, posebno otrokom...sedaj se mi je pa ponudila priložnost in vesel sem, da vam lahko pomagam.«  Od presenečenja in veselja sem bil za nekaj trenutkov čisto brez besed. Hvala gospodu  Citi Babu iz srca. Vsaka  pomoč je dobrodošla in smo iz srca hvaležni. Zdaj potrebujemo še najmanj 300 eur za priklop elektrike. Da napeljemo elektriko do nas bomo vmes morali postaviti še dva električna drogova, zato vas prijatelji, vse  ljudi dobrega srca prosimo, prispevajte za  priklop elektrike in pridobitev vode. Dobrodošel je  vsak evro in vam bomo od srca hvaležni. Imamo namreč velike težave z vodo. V bližini ni vode in zato smo v ta namen pripeljali sode, v katere bodo ženske v posodah nanosile  vodo vsak dan posebej. Po vodo pa bodo  hodile dobrih 300 m od nas. Zidanje bo trajalo tri dni. Voda je napeljana le do večjih cistern (tam jo dobivajo le enkrat na dan v določeni uri) iz katere jo  vaščani jemljejo za svojo uporabo, kar pa nikakor ni zadosti. V okolici vsi nestrpno čakajo kdaj bomo začeli vrtati za vodo ( globina bo 300 feet -malce več kot 100m),saj bodo lahko tudi oni imeli vodo. To bo zelo velik strošek (vrtanje, cevi , motor ,itd..)  in bo stalo najmanj 3000 eur.
Pripeljali smo tudi debel pesek (kamenje) za temelje. Kupili smo ga že  pred dnevi, a smo planirali tako, da vse skupaj prepeljemo v enem dnevu in tako privarčujemo pri denarju in času.
Okna in vrata so že tudi dostavljen in pripravljena za vzidavo.
S Clementso sva se domov vrnila pozno zvečer in sva bila nadvse zadovoljna a hkrati izredno utrujena. Hvaležni smo vsem vaščanom, ki so pri vsakem delu prostovoljno pomagali. Hvaležni smo vsem ljudem dobrih src, ki so in še bodo finančno pomagali k izgradnji Loveable homa.
Ni pomembna vsota, pomembno je, da je Loveable home zgrajen s trudom dobrih ljudi. Koliko srčnosti in ljubezni bo v vsakem najmanjšem delu našega Loveable homa. Vsak, še tako majhen znesek pomeni veliko, saj je dano od srca. Na koncu bo Loveable home dom vseh nas in boste vsi vedno dobrodošli. Hvala vam! Darovani znesek lahko zaradi nižjih stroškov banke nakažete na Društvo botrov otrok, Neveljska pot 16, 1241 Kamnik, TR banka Koper 1010-0005-0872-324 s pripisom CHAR_Loveable home ali direktno Gašperju na račun: Westeren Union na naslov: GASPER OREHEK, Chairmen TWIMC; No.4.Kuttiappan nagar, Vannarapalyam, CUDDALORE-607001, TAMILNADU-INDIA.
Za vsak prispevek se vam že v naprej zahvaljujemo!!!

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.