Sunday, 17 March 2013

Pesek za hišo in barvanje cevi!

Naslednjo nedeljo 17.3.2013 bomo hišo pokrili, zato želimo pred tem vse pripraviti. Verjetno ste opazili, da smo vrata vzidali malo visoko. 


To je zaščita pred poplavami, ki so tu pogoste. Tla v hiši in ob hiši smo  nasuli s peskom in se tako ognili težavam ob dežju. Naročili smo tri tovornjake peska, ki smo ga nasuli s pomočjo domačinov. Pobarvali smo tudi železne cevi, da so zaščitene. Ob tej priložnosti bi se rad od srca zahvalil botri Aniti Kereži, ki je poslala denar, s katerim sem kupil pesek, barvo za zaščito železa, oken, vrat  in hiše in tudi plačal prevoz.  Tudi sam se rad lotim dela, kot vidite na sliki. S sosedom, ki se mi je nesebično ponudil za pomoč, kljub neznosni vročini sva uspela očistiti in prebarvati. Tudi njemu sem neskončno hvaležen za pomoč. Bilo je kot v savni, domov sem gotovo prišel s kakšnim kilogramom manj, saj sem izgubil veliko tekočine. Ves čas sem razmišljal o tem , kako so kar trije otroci veseli, da imajo botre, hiša bo kmalu pod streho, kako bi organiziral »summer camp« za otroke, ker siromašni otroci med počitnicami nimajo kam iti, programe učenja angleščine,risanja, plesov,… O vsem tem sem se dogovarjal tudi že z enim od učiteljev in se jutri dobiva, da narediva načrte.  Nekateri otroci, ki so bili doma, so nam zapeli in zaplesali, prinesli čaj in kavo. Z vsemi temi načrti je dan kljub vročini kar hitro minil. Utrujena in hkrati srečna sva se z ženo  Clementso odpravila domov.
Dragi botri, prijatelji, prosimo pomagajte tudi vi, vsak po najboljših močeh. Vaše donacije lahko nakažete na :
Društvo botrov otrok,
Neveljska pot 16,
1241 Kamnik,
TR banka Koper 1010-0005-0872-324 s pripisom CHAR_Loveable home ali
direktno Gašperju na račun:
Westeren Union na naslov:
GASPER OREHEK, Chairmen TWIMC;
No.4.Kuttiappan nagar,
Vannarapalyam,
CUDDALORE-607001,
TAMILNADU-INDIA.
Za vsak prispevek se vam že v naprej zahvaljujemo!!!

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.