Izkopavanje za vodo se je začelo

Wednesday, 18 September 2013

V nedeljo sem doživel nadvse prijetno presenečenje. Ko sem bil dopoldan v trgovini z otroci me je poklical g. Antony in mi sporočil, da so že začeli vrtati in, da so že v globini 30 metrov. 

Vrtanje za vodo se bo pričelo

Wednesday, 18 September 2013

Včeraj smo skupaj obiskali Loveable home, si  ogledali zemljišče, srečali z otroci, kateri danes nimajo šole. 

Dobrodelna prireditev Objem Ljubezni v Kamniku

Wednesday, 18 September 2013

Dobrodelna prireditev v nedeljo 22.9.2013 ob 17. uri v športnem centru v Kamniku

Dobrodelna prireditev Objem Ljubezni v Kamniku

Wednesday, 18 September 2013

Dobrodelna prireditev v nedeljo 22.9.2013 ob 17. uri v športnem centru v Kamniku

Ploščice v kopalnici pomožne hiše so položene.

Sunday, 4 August 2013

Hišo le še pobarvamo in zaščitimo les. 

Greznica izkopana,tla zabetonirana,

Sunday, 4 August 2013

V tem tednu smo naredili izkop za greznico, položili betonske cevi in zabetonirali tla v hiši.

Okna in vrata vzidana, priključki za vodo v pomožni hiši napeljani !

Sunday, 4 August 2013

V naši pomožni hišici je že vse pripravljeno. Vzidali smo okna in vrata, položena  je vsa vodovodna napeljava.  

priprava za sanitarije

Friday, 24 May 2013

V tem tednu smo naredili izkop za greznico, položili betonske cevi in zabetonirali tla v hiši. V kratkem bomo položili ploščice in  zaščitili les. 

Ometanje hiše

Wednesday, 17 April 2013

Začeli smo z ometavanjem hiše. Navkljub nadvse vročemu dnevu sta zidarja s pomočniki pridno delala. Ja dobra sta bila ,da lahko takole v močni vročini delata, saj je grozno pripekalo. Vse je lepo potekalo imamo le težave z vodo. Vaščani so prostovoljno pomagali. Ženske so nam prostovoljno čez noč nanosile vodo v potih več kot 500m daleč, čez dan pa so sejale pesek. Vode bi bilo premalo a nam je Bog priskočil na pomoč in stene pošteno namočil v zgodnjih jutranjih urah. Kar nismo mogli verjeti , letos smo imeli kakšne pol ure dežja, zdaj pa so zidovi več kot dobro namočeni. IZ SRCA SEM HVALEŽEN BOGU ZA POMOC...HVALA!!!..Videl je v kakšnih težavah smo z vodo  in da jo nujno rabimo in nam je lepo pomagal. Zdaj se je tudi malce ohladilo Sedaj, ko pišem je lepo sveže in prijetno. Ko sem govoril s Clementso po telefonu mi je dejala , da v Cuddalore niso imeli dežja. Zanimivo!

Elektrika

Wednesday, 17 April 2013

Zelo sem vesel, saj mi je uspelo ravno to, kar so me vsi prepričevali, da ni mogoče. Cel teden sem bil zaposlen z letanjem od pisarne do pisarne zaradi priključitve elektrike. Najbolj smešno je, da so oddaljene tudi po 10 km med sabo. Kljub temu, da sem v vročini z motorjem vozil sem in tja, sem bil zadovoljen, saj so bili z menoj nadvse prijazni. Celo kakšno kavico so mi postregli. Čudež je že to, da sem plačeval le kar je bilo nujno potrebno in ni nihče zahteval plačilo pod mizo, kot je tu običaj. Z veseljem so pomagali, ker delamo za dobro ljudi.                                                                                               Običajno najprej priklopijo začasno konekcijo, potem pa šele po šestih mesecih spremenijo v prvo fazo. Zatem je možno zaprositi za trifazno namestitev. Mi bomo imeli v 20. dneh že trifazni tok in bomo lahko vrtali za vodo. Denar, ki ste ga poslali iz društva se je ravno izšel. Tako, da bo elektrika v celoti sponzorirana s strani Društva botrov otrok TWIMC iz Slovenje. Rad bi se zahvalil vsem botrom in vsem tistim, ki so nam  pomagali, da smo dobili trifazni tok.

SMS donacije

Wednesday, 17 April 2013

Zadnji projekt, ki si ga je zastavil TWIMC Indija je postaviti » LOVEABLE HOME« (sirotišnico in dom  ostarelih tistih, ki živijo na cestah in nimajo nikogar, da bi jim pomagal) in Slovensko vas, ki bi bila namenjena turistom in bi finančno podpirala delovanje sirotišnice.»Loveable home« bo poleg bivalnih površin vseboval tudi šolo, ambulanto, kuhinjo in delavnice za samooskrbo.

Nekaj donacij smo zbrali že v lanskem letu, kar je zadoščalo za pridobitev ustreznih dovoljenj in načrta za gradnjo.
Za cilj  postaviti »Loveable home« v letošnjem letu potrebujemo na podlagi predračunov cca 120.000,00 eur. Zavedamo se, da je to velik zalogaj, a verjamemo, da nam lahko uspe postaviti dom otrokom brez staršev in ostarelim vrniti smisel in vero v življenje. V nasprotnem primeru bi bili le ti prepuščeni v milost in nemilost ulici.
Kot humanitarna organizacija vidimo tudi interes Republike Slovenije v smislu globalnega povezovanja in sodelovanja z Indijo.


V namen zbiranja sredstev za "LOVEABLE HOME" je v teku AKCIJA »OBJEM LJUBEZNI - skupaj zgradimo sirotišnico v Indiji«,
Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo »OBJEM5« na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za izgradnjo sirotišnice v Indiji.
Prispevajo lahko uporabniki storitev Mobitel, SiMobil, TUŠMOBIL in T-2.


Poleg omenjenega je v teku organizacija več Dobrodelnih prireditev po Sloveniji, sodelovanje z izobraževalnimi ustanovami na temo »Ljubezen nima meja«, prisotnost na stojnicah, sodelovanje z drugimi organizacijami.

 

Vse je pripravljeno za priključitev elektrike!

Saturday, 6 April 2013

Po celodnevnem delu je bil Gašper utrujen in vesel, saj so  položili cevi in škatle za vtičnice ter stikala za priključitev elektrike. 

Everything is ready for connection to electricity!

Friday, 5 April 2013

After a whole day of work Gasper was tired and happy, because they laid the pipes and boxes for switches to connect the electricity. 

Hiša je pokrita!

Friday, 5 April 2013

Veseli smo, da gre vse po načrtih in želimo si, da bi bilo še naprej tako. Hišo smo v soboto 17.3.2013 smo turi prekrili hišo s hladnimi ploščami. 

The house is covered!

Thursday, 4 April 2013


We are glad that everything is going according to plan and we wish it would continue like that. We overlaid the house with cold plates on Saturday 03/17/2013. 

Pesek za hišo in barvanje cevi!

Sunday, 17 March 2013

Naslednjo nedeljo 17.3.2013 bomo hišo pokrili, zato želimo pred tem vse pripraviti. Verjetno ste opazili, da smo vrata vzidali malo visoko. 

Sand for the house painting and colouring pipes!

Sunday, 17 March 2013

Next Sunday 17.3.2013 we will cover the house, so we want to make everything ready for that. 

Hiša je zgrajena do strehe!

Sunday, 17 March 2013

Sinoči sem pozno prišel domov. Bil sem nadvse utrujen a vendarle neizmerno vesel. Tri dni skupaj z zidarji me ja pomladilo za tri leta. 

The house is built to the roof!

Sunday, 17 March 2013

Last night I came home late. I was very tired but still immensely happy. 

Zadnje priprave pred pričetkom gradnje!

Saturday, 9 March 2013

Sobotni dan je bil za naju z Clementso precej naporen in veliko je bilo narejenega. Od doma sva odšla že ob 6 uri, da kupiva cement in pripraviva vse kar potrebujemo za zidanje hiše, ki se prične v ponedeljek 25.2.2013. 

Last preparations before building!

Saturday, 9 March 2013

Saturday was for me and Clementso quite busy and a lot has been done. We went from home at 6 in the morning to buy cement and prepare everything needed for building, which starts on Monday, 2/25/2013

Pričetek gradnje Loveable homa!

Wednesday, 6 March 2013

Zidanje se je pričelo dne 25.02.2012. 

Start of building Loveable Home!

Wednesday, 6 March 2013

Building began on 25/2/2012. On this day there is a Hindu holiday and my wife Clements stayed at home.

Železo, cevi za elektriko in zidaki so pripravljeni!

Friday, 15 February 2013

Železo in cevi za elektriko v hiši že imamo. Pripeljali so nam tudi zidake (2000 kosov).

Iron, pipes for electricity and bricks are ready!

Friday, 15 February 2013

Iron and pipes for electricity for the house are prepared. They have brought us the bricks too (2000 pieces).

Streha je že kupljena, okna v delu!

Tuesday, 5 February 2013

Stvari se lepo premikajo. Ves material za streho je že kupljen, okna in vrata pa bodo končana v ponedeljek. 

The roof is purchased, windows are in work!

Tuesday, 5 February 2013

Things are moving nicely. All material for the roof is already purchased, windows and doors will be finished on Monday. 

Nepozabno srečanje v Novi Cerkvi!

Saturday, 26 January 2013

V soboto 19.01.2013 sva bila z Igorjem povabljena na srečanje in sejo TD Nova Cerkev. Imela sva potopisno predavanje o Indiji. Ljudje v Novi Cerkvi so neverjetno povezani, veliki prijatelji, kar se tudi vidi na njihovih srečanjih in dogodkih. 

Priprava za temelje!

Thursday, 24 January 2013

Da lahko začnemo z izgradnjo LOVEABLE HOME moramo najprej zgraditi hišo, da bomo lahko priključili elektriko in imeli na varnem gradbeni material, orodje, motor za vodo,… Hiša nam bo obenem služila tudi kot pisarna.

Preparations for the foundation!

Thursday, 24 January 2013

To begin building a LOVEABLE HOME we must first build a house that would be connected to electricity and would provide a safe place for building materials, tools, engine for water ... It will also serve as an office.

Izgradnja hiše se pričenja!

Saturday, 5 January 2013

Da lahko začnemo z izgradnjo LOVEABLE HOME moramo najprej zgraditi hišo, da bomo lahko priključili elektriko in imeli na varnem gradbeni material, orodje, motor za vodo,… Hiša nam bo obenem služila tudi kot pisarna.

Construction of the house begins!

Saturday, 5 January 2013

That we can begin to build a LOVEABLE HOME we must first build a house that will be connected to electricity and have a safe building materials, tools, engine water, ... it will also serve as an office.

Gradbeni načrt je izdelan ♥

Wednesday, 2 January 2013

Vesela novica. Inženir Sugumaran mi je prinesel gradbeni načrt z vsemi cenami. Načrt je naredil brezplačno, tako smo privarčevali najmanj 200 eur, za kar smo mu neizmerno hvaležni. 

Building plan is made ♥

Wednesday, 2 January 2013

Good news. Engineer Sugumaran brought me a building plan with all prices. 

Loveablehome Tamil

Tuesday, 4 December 2012

Loveablehome

Monday, 3 December 2012

TWIMC je dobil še dodatno zemljo

Thursday, 29 November 2012

Čudovita novica-TWIMC je dobil še dodatno zemljo!!!

TWIMC got land

Thursday, 29 November 2012

Great news-TWIMC got land!

Veliki dobrodelni koncert v Kopru

Sunday, 4 November 2012

Veliki dobrodelni koncert za otroke bodočnosti Public Event • By Tina Saražin, Mojca Lubej and Sara Petešič • o November 17 at 12:00pm until November 18 at 1:00am in UTC+01 • Taverna Koper 

Great news-TWIMC got land!

Monday, 15 October 2012

On 21.05.2012 the poor farmers with a rich heart by name: Anthony Sammy, panner Selvam, Periyanayagam, Alphonse, Chinnappan Irudaya Sammy, Pushpa Raj, Adaikala Sammy, Sammy Palthasar and Lourdu (from the village Iruppukurichi, which is only 40 km from Cuddalore)  donate land to TWIMC to build an orphanage, home for the elderly, etc. ...

Čudovita novica-TWIMC je dobil še dodatno zemljo!!!

Monday, 15 October 2012

Dne 21.05.2012 so revni kmetje z bogatim srcem po imenu :Antony Sammy, Panner Selvam, Periyanayagam, Alphonse,Chinnappan Irudaya Sammy, Pushpa Raj, Adaikala Sammy, Palthasar in Lourdu Sammy (iz vasi Iruppukurichi, ki je le 40 km od Cuddalorja) darovali TWIMC-u zemljo za izgradnjo sirotišnice, doma za ostarele...

Donors of the land

Tuesday, 2 October 2012

Postavitev banerja na zemlji TWIMC

Wednesday, 13 June 2012

Dne 10.6.2012 so se zbrali Gašper, donatorji zemlje in prostovoljci na zemlji TWIMC, ki je namenjena postavitvi sirotišnice in doma za ostarele .

Papirji za izgradnjo sirotišnice in doma ostarelih so urejeni!!!

Thursday, 24 May 2012

Wow čudovita novica!!! 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.