Friday, 3 February 2012

molba

MOLBA POSTATI KUME DJETETU INDIJI


U Indiji mnogo djeca žive u patnji, bespomoćnosti, beznadnosti i strahu zbog siromaštva. Djeca moraju umjesto u školu, ići radit ,da se mogu podržati i pomoći svojoj obiteljskoj kući, ako je uopšte imaju. Ponekad nema drugog izbora osim prosjačenje. Ali doista nema druge opcije? No, barem može jesti nešto lagano.
Gašper Orehek, svjetski putnik iz Moravce i glasnik mira, koji je, od 1984, kada je bio 24 godina prohodio svijet (45zemalja u Europi, Africi i Aziji), sa zastavom s porukom mira, ljubavi i jedinstva svih naroda svijeta i se 10 godina kasnije naselio u južnoj Indiji, u državi Tamil Nadu, gdje je osnovao organizaciju TWIMC (The World Is My Country - Svijet je moja zemlja) i je voditelj ovog projekta.

Projekti TWIMC s:
Postavilja sirotišta i centre, koji imaju skrb za bebe, za neželjene djecu, …
Osniva domove za djecu s ulice, siročadi, djece - radnika i obrazovne podrške za one potrebite djece,…
Osniva domove zdravlja na HIV zaražene i pod utjecajem AIDS …
Održava staračke domovie i domove zdravlja,…
Vodi centre za stručno osposobljavanje mladih,…

Ekološko osviješčanje za poboljšanje zdravlja (npr. opskrba pitkom vodom, poboljšanja zdravstvenog stanja i sadnja stabala zbog globalnog zatopljenja za bolji svijet), …
Središtima za izobrazivanje za djevojke i žene koje mogu poboljšati životne uvjete prehrane, bolje zdravstvene skrbi i zdravstvene centre i stjecanja novih vještina i znanja.

Kako bi se uspješno realiziralo sve što je potrebno ulagati u fond i donacije svatko tko ima srce za njihove patnje može pomoži braći i sestrama.
DOPRINOSI ĆE BITI ZAHVALNO PRIHVATLJIVI.

Osim ovih projekata, pokušava Gašper Orehek preko prijatelja i dobrih ljudi pomoć djeci s botrstvom ili usvajanjem na daljinu. On kaže, da je velik broj djece koja bi sigurno cijenila ako bi mogli dobiti kuma. Kum jima može biti vrlo koristan, da se može obrazovat i na taj način počeli živjeti bolji sutra.

Ako usvojite na udaljenost jednog ili više djece, djeca mogu znati tko je njihov dobročinitelj. Nabavite sliku njegovog kuma. Tako bi također kum znao kome se pomaže. Dobili biste sve potrebne informacije sa slikom dijeteta, povremeno izvješće o tome kako djeca napreduju, ono što čini i sl. Naravno, također možete posjetiti "posvojenika" ako želite doći do Indije i se osobno osigurati, kako napreduje. Također možete odabrati ili želite da usvojite dječaka ili djevojčicu.

Ako ste spremni pomoći i postati kum djetetu iz Indije, vas molimo da se obratite na:
GASPER OREHEK, Chairmen TWIMC;
No.4.Kuttiappan nagar, Vannarapalyam,
CUDDALORE-607001,
TAMILNADU-INDIA
E-mail: twimc_go@yahoo.in ili
gasperorehek@yahoo.in

Telefonski broj: 00914142293222
Mobitel: 00919488013848 , 9000399381

Novac bi trebao biti poslan u :
Westeren Union na adresu:
GASPER OREHEK, Chairmen TWIMC;
No.4.Kuttiappan nagar, Vannarapalyam,
CUDDALORE-607001, TAMILNADU-INDIA


Na taj način svi zajedno možemo barem malo pomoći nekima od naših najviše nemoćnih i djeci u patnji.

POMOZITE
POSTATNITE KUM
HVALA

"Život je prilika za osobni napredak i , da se nešto dobro čini bližnjemu."
 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.