Sunday, 17 March 2013

Zadnji pripreme prije gradnje!

Subota je bio za mene i Clementso prilično zauzet i puno smo napravili. 


Od kuće smo krenuli već u šest sati da kupimo cement i pripremimo sve što nam je potrebno za izgradnju kuće, koja počinje u ponedjeljak 25.2.2013. Kupili smo 30 vreća cementa od čovjeka koji pravi cigle. On je dobiva  cement direktno iz tvornice, i prodao nam ga je po nabavnoj cijeni bez zarade. To nam je vrlo pomoglo i zahvalni smo od srca. Cement smo prevezli volovima. Tako smo imali prijevoz jeftiniji, a i u isto vrijeme dali smo priliku siromašnom susjedu Loveable Homa da zaradi.
30 vreća cementa će biti dovoljno da postavimo kuću do krova, onda ćemo nekoliko dana čekati da se potpuno osuši (da ne bi bili uzdrmani zidove), a zatim ćemo staviti krov. Materijal za krov je spreman. Nakon toga, trebat će nam dodatne 30 vreća cementa za žbuku kuće i pod. Kad će kuća bit pod jednim krovom i ožbukana povezat ćemo struju. Kabeli, utičnice i sve što je potrebno za električnu energiju u kući već imamo. Kad sam kupovao ove stvari u dućanu Susilo elektroniks bio sam ugodno iznenađen. Vlasnik trgovine Citi Babu dao mi je račun i rekao "Ovo je moj mali doprinos izgradnji Loveable Homa. Čuo sam puno o vama, i pročitao koliko se trudite pomoći siromašnijima, osobito djeci ... i sada imam priliku i drago mi je da mogu pomoći. " Od iznenađenje i radosti sam bio za nekoliko trenutaka bez riječi . Hvala g. Citi Babu iz srca. Svaka pomoć je dobrodošla i zahvalni smo od srca. Sada trebamo barem 300 eura za spajanje elektrike. Da dovezemo struju do nas moramo postaviti dva električna stuba, tako da dragi prijatelji i svi ljudi dobrog srca, molim donirajte za spajanje struje i vode. Dobrodošao je svaki euro, i bit ćemo iskreno zahvalni. Ove godine imamo velikih problema s vodom. U okolici nema vode i stoga smo dovezli burad, koja će žene u posudama punit vodom svaki dan. Po vodu će ići 300 metara od nas. Izgradnja će trajati tri dana. Voda je povezana samo do većih spremnika (tamo je puštena samo jednom dnevno u određeno vrijeme), od kojeg onda mještani uzimaju za vlastitu uporabu, što neće biti dovoljno za nas. Cijelo područje oko nas željno iščekuje kada ćemo početi bušenje za vodu (dubina će biti malo više od 100m), jer bi onda i oni imali vodu. To će biti vrlo skupo (bušenje, cijevi, motor, itd. ..) i koštati će najmanje 3000 €.
Donijeli smo debeli pijesak (kamenje) za temelje. Kupili smo ga već prije nekoliko dana, ali smo planirali sve to zajedno prevesti u jednom danu i time uštedjeti na vremenu i novcu.
Prozori i vrata su već dostavljeni i spremni za ugradnju.
Sa Clementso smo se vratili kući kasno navečer i bili smo jako sretni a u isto vrijeme vrlo umorni. Zahvalni smo svim seljacima, koji nam dobrovoljno pomažu u svakom radu. Zahvalni smo svim ljudima dobrog srca, koji su i dalje će financijski pomoći izgraditi Loveable Home.
Nije značajan iznos, važno je da će Loveable home biti sagrađen sa radom dobrih ljudi. Koliko hrabrosti i ljubavi će biti u bilo kojem od naših i najmanjih dijelova Loveable Homa. Svaki čak i minimalan iznos puno će značiti, jer je dat od srca. Na kraju, Loveable Home bit će dom za sve nas i svi ćete uvijek biti dobrodošli. Hvala vam!
Donirani iznos može biti poslan zbog nižih troškova banke na
Društvo botrov otrok,
Neveljska pot 16,
1241 Kamnik,
TR Banka Koper 1010-0005-0872-324 označeno CHAR_Loveable kući
ili izravno Gašperu na račun:
Western Union na naslov:
Gašper OREHEK,
Chairmen TWIMC;
No.4.Kuttiappan nagar,
Vannarapalyam,
Cuddalore-607001,
TAMILNADU-INDIJA
Zahvaljujemo vam unaprijed za svaki doprinos!

 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.