Friday, 11 January 2013

V. Ansuya

O Anusuyi sam slišao od učiteljice. Ona mi je poslala poruku, da je djevojka u najkritičniji situaciji, a željeli bi vidjeti ako to možem pomoći. 

 

Otišao sam da je posjetim kod kuće. Bio sam šokiran kad sam vidio njezinu kuću. Kuća je napravljena samo od kokosa lišća. Nije bilo zida. I tijekom kišne sezone još uvijek voda poplavila kuću. I svi kukci, zmije, škorpioni i sl. dolaze u kuću. Njezina majka još uvijek mrmlja sebi, ali ja ne razumijem. Ona stalno govori sebi. A kako se može učiti djevojka u takvim uvjetima? Njezina majka je nesposobna za rad, tako da oni ovise o pomoći drugih. Kad sam vidio njezino stanje razmišljao sam što učiniti, tko će joj pomoći? Hvala Bogu Oly Narava odlučila je postati njen kuma. Ona je odlučila da joj pomogne u studiju. Budući, da ne može prihvatiti uvjete pod kojima živi štićenicaželi joj  također pomoći u bilo kojim drugim potrebama. Ona je poslala novac za kupnju i popravak kuće. Sada je dobra godina okolo. Ansuya se bitno promijenila, postala uvjerena,  uči  se bolje, već zna nekoliko engleskih riječi. Moja supruga i ja smo bili iznenađeni kako se promijenila, kad smo je vidjeli posljednji put. Sada je željela Oly Anusuyi uljepšati odmor i  poslala joj je  novac za dodatno popravilo kolibe a od ostatka novca će imati za jelo. Sada više ne moraju brinuti o tome kada su monsunske kiše. Ansuya je kumi zahvalna od sveg srca. Kao i ja i moja supruga. Želimo, da bi bilo mnogo ljudi koji bi pomogli,  kako bi ove siromašna djeca bolje živjeli bez mogućnosti gladi i mogučnostjo obrazovanja.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.