Sunday, 17 March 2013

Pijesak za kuću i farbanje cijevi!

Sljedeću nedjelja 3.7.2013 ćemo pokriti kuću, pa smo željeli da sve pripremimo prije toga. Vjerojatno ste primijetili da smo ugradili vrata malo visoko. 


To je zaštita od poplava, koje su česte ovdje. Pod od kuće i oko kuće smo prosuli pijeskom i time zaštitili pred kišom. Naručili smo tri kamiona pijeska koji je prosut uz pomoć mještana. Ofarbali smo željezne cijev da ih zaštitimo. Ovom prigodom srdačno bih se zahvalio kumi Aniti Kereži koja je poslala novac s kojim sam kupio pijesak, boju za zaštitu željeza, prozora, vrata i kuće i također platio prijevoz. Također i sam volim radit, kao što se vidi na slici. Susjed koji se sam nesebično ponudio da pomogne, pomogao mi usprkos nepodnošljivoj vrućini sve očistiti i ofarbati. Također sam neizmjerno zahvalan i njemu za pomoć. Bilo je kao u sauni i sigurno sam došao kući sa kojim kilogramom manje, jer sam izgubio puno tekućine. Stalno sam razmišljao o tome kako se troje djece vesele novih sponzora, kuća će uskoro biti pokrivena, kako organizirati "ljetni kamp" za djecu, jer siromašna djeca tijekom blagdana nemaju gdje ići, programima učenja engleskog jezika, crtanja, plesanja , ... Sve to sam i planirao sa jednim od nastavnika i sutra ćemo se naći da napravimo planove. Neka djeca koja su kod kuće, pjevala su nam i plesala, donijela čaja i kave. Sa svim tim događanjem unatoč vrućini dan je brzo prošao. Umoran i sretan u isto vrijeme moja supruga Clementso i ja smo otišli doma.
Dragi kumovi, prijatelji, molimo Vas da pomognete, svaki po svojim sposobnostima. Vaša donacija može se doznačiti:
Društvo botrov otrok,
Neveljska pot 16,
1241 Kamnik,
TR Banka Koper 1010-0005-0872-324 označeno CHAR_Loveable kući
ili izravno Gašperu na račun:
Western Union na naslov:
Gašper OREHEK,
Chairmen TWIMC;
No.4.Kuttiappan nagar,
Vannarapalyam,
Cuddalore-607001,
TAMILNADU-INDIJA
Zahvaljujemo vam unaprijed za svaki doprinos!


 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.