Sunday, 24 June 2012

Možete li zamisliti učenje u uvjetima u kojima kiša pada na glavu ...!

Otišao sam upitat o Anusuyi i razgovarati sa njezinom učiteljicom. 

 

Učiteljica me je zamolila za pomoć Anusuyi.  Otišao sam da je posjetim u njenom domu. Bio sam šokiran kad sam vidio kuću. Kuća je napravljena samo s kokosovim lišćem bez  zidova. I u kišnoj sezoni, voda svakako napuni kuću. I svi insekti, zmije, škorpioni, itd.. dolaze u kuću. Njezina majka uvjek nešto govori, ali ja ne razumijem. Stalno govori za sebe. A kako može  djevojka u takvom okruženju učiti?
Kad sam video njezino stanje, ja sam mislila: što nam je učiniti? Tko će joj pomoći?. Hvala Bogu Oly PRIRODA odlučla postati njezina kuma. Ona je odlučila da joj pomogne u študiju. Također je pomogla u svim drugim potrebama. Poslala je novac i ja sam je vodio u kupovinu. Tu je ona izabrala školske torbe, sandale, olovke, narukvice, kopče za kosu, itd. ... samo još haljinu (taj dan su trgovine odjeća zatvorene) i školsku uniformu je potrebno kupiti , ali to će kupiti zajedno s majkom.
Oly PRIRODA također je pomogla, da se obnovi dom, koji je bio oštećen u Thane ciklonu. Sada više ne moraju brinuti o tome kad dođe monsunskih kiša.
Anusuya je svoji kumovi zahvalna iz dna srca. Njezinih zahvala nema  kraja: HVALA! HVALA! HVALA!
I ja ne mogu naći adekvatne riječi , kako bi zahvalio Oly Narava. Iskrena hvala od sveg srca. HVALA! Njezin je rad vrijedan svakog  divljenja. Ljudi poput Oly Narave su  pravo blago života.
Postanite kumovi i vi!
"Djeca su naša najveća vrijednost i naša najveća odgovornost je da imh osiguramo i pomožemo u njihovim potrebama. Molimo Vas odzovite  se na botrstvo za djecu u Indiji. Ova djeca nemaju hrane, pa su čak i bez pomoći i obrazovnih mogućnosti. HVALA u njihovo ime! "

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.