Friday, 13 July 2012

Kamatchin rođendan!

P. Kamatchi 16 godišnja djevojka koja je imala krut  život. 

 

 Ona je izgubila oba roditelja. Živi u najsiromašnijem dijelu Tamilnaduja. Selo nema telefon, a ona mora 20 km daleko , ako hoče telefonom razgovarati  Gašperom. Njezin otac je umro u nesreći, mama, zbog srčanog udara. Živi sa sa starim ocem, koji nije bio u mogućnosti da zaradi dovoljno da ju preživi. Osim gladi, ona bi se suočila s okrutnom sudbinom. Trebala bi  raditi, iskorištavali bi je kao jeftinu radnu snagu, se udati, ili čak beračiti. Sve to je promenila srdaćna kuma Darinka Hojnik. Ona je odlučila spasiti djevojku i pomoći joj kroz teško djetinjstvo. Osim toga što je njena  kuma, ona je poslala za njezin rođendan novaca, da kupi sve što joj je potrebno. Kamatchi i povjerenici otišli su u kupovinu. Prvi put, u svojih 16. Godina, kupila je novu haljinu i čak je mogla sama  odabrati odjelo. Do sada, uvijek je nosila skromnu iznošenu odjeću. Nakon kupovine oni su je vodili  fotografski studio, gdje su napravili ovu snimku, a zatim su je odveli na  ručak i desert. To je jedan od najboljih dana u njenom životu. Gašperov prijatelj James (volonter), je na molbu Kamatchi nazvao Gašpera  i zahvalila se  za sve. Rekla je, da je beskrajno zahvalna mami (kumiDarinki) za sve što je učinilA za nju. Osim njezine nadoplate za engleski, koje sa zadovoljstvom prisustvuje je njena kuma poslala i novac za odjeću. Zahvalnosti nije bilo kraja. Mamu Darinku voljela bi  zagrliti i poljubiti, ako bi bila kod nje. Kaže da ima njena kuma ogromno ljubavi i od srca joj je  zahvalna da je spašena i može ići u školu.
Dragi prijatelji ... samo zamislite... kad neka naša djeca baci odjeću i ne zna što bi obukla  i jela, ova djeca žive u teškim uslovima.  Odlučite se i vi ! Postanite kumovi  siromašnoj djeci.  Olakšajte jim život  i pomožite  im da žive bolji život.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.