Wednesday, 12 September 2012

Dobrota koja ide do srca

Ga. Albinca Savitri Pesek i G. Marjan Šijanec kuma su sa srcem i dušom. 

 

Oni imaju sedam djece u Indiji i brine se o njima jako dobro. Nedavno su poslali novac , da poprave kuču Cecilye i Rina. Majka je vrlo zahvalna za pomoć. Do sad kad je bila kiša, sjeli su  na "krevet, to je okvir na četiri drvena štapa vezana užetom i prepletena. Sve oko njega je bila samo voda. Međutim svuda je bila voda ali oni su barem izbjegli  poplave i životinje koje plutaju u vodi koje su vrlo opasne. Možete li zamisliti krevet na štulama kako pluta u vodi i  trojica uplašenih ljudi koji su molili i čekali, da bude Majka Priroda milostna i kiša prestane?
Sada uz pomoć kumova Ga. Albince i G.Marjana i ti strahovi će nestati. Koliba je obnovljena i oni više ne moraju brinuti o kiši ili oluji. Sretni i zahvalni su iz svega srca. Cecily i Rino su im poslali zahvalnicu u obliku crteža, koji govori o njihovim osječajima. Zahvalni su za svu pomoć. Kažu, da sada više nisu gladni i život je bolji. Šalju im hiljadu poljupca i žele im sve najbolje u životu. Neka im se  tisuću puta otplatiti njihova ljubaznost. Prilažem sliku kako djeci predajem omotnicu s novcem.
Ga. Albinca i G. Marjan osim kumstva  sedmero djece, također su aktivni u traženju novih kumova.  Uz njihovu pomoć mnoga siromašna djeca dobili su  sponzore. U vrijeme ciklona Thane, pomogli su skupiti novac za obnovu hutova njihove djece i drugih obitelji koje su bili u potrebi za pomoći.
Draga Albinca i Marjan, zahvalni smo i ponosni da nama je Bog dao dobre prijatelje poput vas. Vi ste  primjer i  vaš posao je vrijedan divljenja. Vi doista živite, kao govori rijek: ". Sreća nije u tome koliko imamo nego koliko možemo dijeliti, Život nije ono što smo dobili več ono što smo dali."
Mi vas volimo.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.