Wednesday, 16 January 2013

Djed Mraz je bio dobar do nas!

Zaista smo se veselili prosincu, koji se nastavlja i u siječnju.


Bio bi to Božić i Nova Godina, kao i obično, da nije bilo Društvo botrov otrok TWIMC, Lidije i Igora Fischera, kumova i prijatelja, koji su našoj djeci uljepšali blagdane poslanim paketima i omogućenom kupnjom. Paketi još uvijek dolaze i obavili smo nekoliko kupnji baš prije dolaska četverodnevne svečanosti, koja se ovdje naziva Pongal.
Osjećaj je jedinstven, kad vidim kako su djeca radosna i sretna. Najveća sreća je usrećiti druge ljude, a posebno djecu. Ne postoji bolji osjećaj od toga.
Uz donirani školski pribor, također smo poslali preko stotini djece sve od Dindigala, koji je 400 km udaljen od nas, Kalathidalkaraija, od nas udaljen 200 km, škole St. Joseph Primar School, sela Iruppukurichi i naravno ovdje u samom Cuddalore  i odjeću za djecu. Vrlo sretni i zahvalni su bili i volonteri, da su imali priliku da i oni mogu usrećiti lijepi broj djece ove godine. Zahvaljuju vam se od srca. Kad sam bio u posjeti ogranka u Kalathidalkaraiju i Dindigalu, predao sam volonterima odjeću, da je porazdijele na djecu, za koju znaju, da nemaju ništa. Neki su počeli skakat od radosti i radovanja kad su dobili odjeću. To je za mnoge od njih prvi put, da će bit za praznike odjeveni u lijepu odjeću. Zahvalnosti nije bilo kraja. Nasmijana lica sve su rekla. Ostalo je još nekoliko odjeće, koju namjeravaju razdijeliti tijekom blagdana Pongal, da usreće još koju siromašnu djecu.
Hvala Lidija i Igor. Stvarno ste predivni i puni ljubavi. Također zahvaljujem Ani Favai, koja se pobrinula za donaciju slanja prvog paketa i Mateji Požar, Majdi Piko, članovima društva ILCO, Renati Laznik, Lidiji i Igoru Fischer, da su se pobrinuli za donaciju slanja drugog paketa. Zahvalio bih se i svima koji ste iz srca donirali odjeću i time nam omogućili da smo obukli više od 100 djece.

OD SRCA HVALA SVIMA!!! HVALA!!! HVALA!!! NAJLJEPŠA HVALA DRAGI MOJI PRIJATELJI! PREDIVNI STE!!! VOLIMO VAS!!!

Dragi prijatelji, dok neka djeca biraju firmu odjeće i biraju šta će obući i jesti, drugdje po svijetu žive u teškom pomanjkanju. Vrlo malo je potrebno da se nacrta osmijeh na lice djeteta i omogućiti im stvari, koje uzimamo zdravo za gotovo: krov nad glavom, hranu, obrazovanje. Odlučite se i pomognite i vi, bit će vam zahvalni.
Kontaktirajte nas. Imena djece, koja nužnu trebaju pomoć, objavljena su na internetskoj stranici http://www.child-sponsor.net i na Facebook stranici Društvo botrov otrok TWIMC.

 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.