Monday, 7 January 2013

Divya

Ovaj put bih vam želio predstaviti Divyu. Ona je vrlo rječita, inteligentna i razigrana djevojčica, koja vam se u trenutku prikrade u srce. 


I ona je došla bosa, zato smo joj kupili uz odjeću i japanke. Naravno, poveli smo je i na sladoled. U svim trgovinama i slastičarnama odmah je svakom prirasla ka srcu. Njezin video će vam se vrlo svidjeti. A posebno će se svidjeti njezinoj majki (kumi), gospođi Suzani Jančič.
Divya ima vrlo tužnu životnu priču. Ona još ne zna, da su joj mama i tata umrli. Posuda za kerozin eksplodirala je tijekom kuhanja (kod nas ima puno takvih katastrofa – zbog čega se nalazi ogromno djece na našem popisu).
Njezina majka je izgorjela zajedno sa barakom u kojoj su živjeli. Tata ju je pokušao spasiti, ali je i njega uhvatila vatra, zbog čega je kasnije preminuo u bolnici.
Divya je tada bila kod bake. Nisu joj još rekli o nesreći.
Kada je dobila kumu, rekli su joj da je njezina majka u inozemstvu, i ona je sad uvjerena, da joj je majka gospođa Suzana Jančič. Baka se prema svojim njenim sposobnostima brine za nju. Bez pomoći kume Suzane ne bi je mogla školovati.
Ponekad nam već samo pisanje životne priče orosi oči. Kad joj umre baka neće više imati nikog.
Uzet ćemo je u naš Loveable home, zajedno sa mnogo druge djece, koja nemaju nikog.
Zato, molim vas, dragi moji prijatelji i kumovi, pomognite nam u izgradnji Loveable Homea, da bi djeca i beskućnici imali utočište.
Svaki, makar tako mali doprinos će biti dobrodošao. Hvala vam!

Posebna hvala i Suzani, koja nesebično pomaže toj maloj djevojčici, da može pohađati školu, i, što je još važnije, da nije gladna. Suzana, djevojčica je ponosna na svoju majku i srdačno vas pozdravlja i šalje poljupce.


“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.