Thursday, 27 December 2012

otroci rišejo ljubezen

 Za mano sta nepozabna lepa nedljska dopoldneva z otroci osnovni sole St.Joseph primary school v vasi Vazhuthalampet  kjer smo organizirali prvi del "Otroci risejo ljubezen in z otroci vasi Iruppukurichi,kjer smo organizirali drugi del programa "Otroci risejo ljubezen.

 

Ravnatelj sole V.Sundaravaradan in otroci so mi ob slovesu rekli,da je za njih bil eden  najlepsih dan v soli.Da  posteno povem tudi meni.Joj kok so bili veseli.In z kaksnim veseljem so risali....Ni ti lepsega kot,da si med nasmejanimi otroskimi obrazi..Sola je od Cudaloria odaljena dobrih 20km..Lezi v najbolj siromasni vasi v obcini Cuddalore.Ljudje nadvse revni in se prezivljajo z priloznostmi deli na poljih....Tudi veliko otrok brez starsev ali le z mamo...nekaterim najbolj kriticnim med najbolj potrebnimi smo ze nasli botre....otroci v solo hodijo bosi,ker ni denarja a obutev....in velikkrat tudi lacni...kaj sele,da bi si kupili solski pribor.....tako smo jim v imenu Zavoda LU od 1 pa do 5 razreda vsem podarili svincnike,radirke,flomastre,barvice,zgoscenke,ravnila,nalivnike,silcke,papir za risanje....Zakar so otroci,ravnatelj V.Sundaravaradan in jaz iz srca zahvaljujemo.HVALA!!!HVALA!!!HVALA!!!... IZ SRCA TI HVALA, Tina in Zavodu LU,da ste mi omodocili,da sem lahko osrecil otroke sole St.Josph primary school.... Delo Zavoda LU je vredno vsega obcudovanja... nekateri smo na koncu tudi podarili nove hlace,oblacila ,itd...ki so bila poslana v paketu z strani Drustva botrov otrok TWIMC,za kar so jim otroci,ravnatelj V.Sundaravaradan in jaz iz srca hvalezni....sem  vseskupaj malce poslikal in posnel,nekaj otrok tudi povedalo nekaj malega o ljubezni...eni v lokalnem jeziku Tamili,..angesko ne znajo...a se nasla dva ,ki tudi povedala v anglescini...

Z programom "Otroci risejo ljubezen" smo nadaljevali v vasi Iruppukurichi.Tukaj osrecili vec kot 50nadvse siromasnih otrok....Za glavno gostjo smo imeli starejso osamljeno vascanko gospo Viktoria,ki nima nobenega in komaj caka ,da bo nas Loveable home pod streho in bo tako imela dom in ne bo vec osamljena.Kot castna gostja je prvim trem otrokom ona podarila barvice,flomastre....Otroke smo porazdelili po hisah in so nadvse veselo risali....Hvalezen sem Tini Gams in Zavodu Lu,da so z sponzariranjem likovnega materiala in akcijo "Otroci risejo ljubezen" pricarali  nasmeh na obraz otrokom .Za njih je bilo nekaj novega,nepozabnega in za kar so vam neskoncno hvalezni.Vascani vasi so nam ob slovesu rekli,da se niso vidili tako vesele in srecne njihove otroke.
Vsak otrok ima pravico do naklonjenosti ljubezni in razumevanja..do ustrezne prehrane,stanovanja,zdravstvene oskrbe...do brezplacnega izobrazevanja,da se naucijo,da so koristni clani druzbe in razvijajo individualne sposobnosti,da zivajo te pravice ne glede na raso,barvo,spol,vero,nacionalno ali socialno poreklo...Olajsajmo jim zivljenje in jim pomagajmo za boljsi jutri.S tem ,ko bomo osrecevali pomoci potrebne otroke bomo osrecevali tudi sebe.Omogocimo jim otroka vredno zivljenje...hvalezni nam bodo....
 
DAJMO NASA SRCA ZA DRUGE!!!

Web:http://www.child-sponsor.net
 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.