Friday, 11 January 2013

V.Ansuya!

O Anusuyi sem zvedel od učiteljice. Poslala mi je sporočilo, da imajo deklico v nadvse v kritičnih razmerah in bi radi videli, če ji lahko kako pomagam. 


Šel sem jo obiskat na dom. Bil sem šokiran, ko sem videl njeno hišo. Hiša je bila narejena le iz kokosovih listov. Tam ni bilo nobenih sten. In v deževnem obdobju vedno voda zalije hišo. In vsi insekti, kače, škorpijoni, itd pridejo v notranjost hiše. Njena mati vedno nekaj mrmra,toda mi je ne razumemo. Neprestano govori sama s seboj. In kako naj se dekle uči v takšnih pogojih? Mama ni zmožna za delo, tako sta odvisni od pomoči od drugih. Ko sem videl njeno stanje sem razmišljal kaj storiti, kdo ji bo pomagal? Hvala Bogu se je Oly NARAVA odločila, da ji postane botra. Odločila se je, da ji pomaga pri študiju. Ker se ne more sprijazniti v kakšnih pogojih živi njena varovanka  ji pomaga tudi pri vseh ostalih potrebah. Poslala je tudi denar za nakup in  popravilo hiše. Zdaj je dobro leto okoli. Ansuya se je zelo  spremenila, postala samozavestna, v učenju se poboljšala, že zna nekaj angleških besed. Z ženo sva bila presenečena kako se je spremenila, ko sva jo videla nazadnje. Sedaj je Oly hotela svoji Anusuyi polepšati praznike s tem, da je poslala denar za dodatno popravilo koče od preostanka denarja pa bosta imeli za hrano. Zdaj jima ni treba več skrbeti, ko bo monsunsko deževje. Ansuya je svoji botri hvaležna iz dna srca. Prav tako pa tudi midva z ženo. Želiva si, da bi se še javili takšni ljudje, ki bi pomagali tem ubogim otrokom v boljše življenje brez lakote in z možnostjo šolanja.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.