Tuesday, 4 September 2012

Tudi domačini sodelujejo pri delovanju društva TWIMC

Ko sem bil zadnjič v sosednji državi Andra Pradesh, sem bil s strani učiteljev povabljen kot častni gost, da na dan neodvisnosti podelim šolske potrebščine siromašnim otrokom in sirotam.

 

Odločili so se, da bodo tudi oni pomagali svojim bratom in sestram po najboljših močeh. Že dolgo sledijo mojemu delu in so dejali, da želijo tudi sami nekaj narediti za svoje otroke. Pravijo, da sem jim za vzgled, da že dolgo sledijo delu TWIMCa, zato so želeli, da otrokom potrebščine podelim jaz.
Nad delom TWIMCa so tako navdušeni, da so začeli tudi sami zbirati denar in so uspeli nakupiti knjige, zvezke, peresnice, ravnila…skratka vse za šolo za kar 50 najbolj siromašnih otrok.
In kar me resnično veseli, ne bo ostalo le pri tem. Učitelj K.Vasant,S.Vijaya Kumar in Chandra Shekar (lastnik tiskarne) sta se odločila, da bodo odprli TWIMC center, ki bo pomagal siromašnim otrokom do izobrazbe. Odločili so se tudi za program brezplačnih ur inštrukcij angleščine ipd.
To je nadvse pohvalno. Kljub temu, da niso ravno bogataši,  želijo tudi sami pomagati  po svojih najboljših močeh.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.