Sunday, 24 June 2012

Si lahko predstavljate učenje v pogojih, ko pada dež na glavo ...!

Šel sem poizvedeti o Anusuyi  in se pogovoriti z njeno učiteljico. 


 Učiteljica  me je prosila za pomoč Anusuyi.  Šel sem jo obiskat na njen dom . Bil sem šokiran, ko sem videl njeno hišo. Hiša je bila narejena  le iz kokosovih listov. .Tam ni bilo nobenih sten. In v deževnem obdobju zagotovo voda zalije hišo .In vsi insekti, kače, Škorpijoni, itd. pridejo v notranjost hiše. Njena mati vedno nekaj mrmra , toda mi je ne razumemo. Neprestano govori sama s seboj.  In kako naj se dekle  v takšnih pogojih uči?
Ko sem videl njeno  stanje, sem razmišljal: kaj storiti? kdo ji bo pomagal?. Hvala Bogu se je Oly NARAVA odločila, da ji postane botra. Odločila se je , da ji pomaga pri študiju. Prav tako ji pomaga tudi pri vseh ostalih potrebah. Poslala je  denar in odpeljal sem jo po nakupih. Tam je izbrala šolsko torbo, sandale, pisala, zapestnice, lasne sponke, itd ... le obleko (ta dan so bile trgovine z oblačili zaprte) in šolsko uniformo še potrebuje a jo bo kupila skupaj z mamico.
Oly NARAVA jim je  pomagala tudi pri popravilu hiše, ki je bila poškodovana v ciklonu Thane. Zdaj jim  ni treba več skrbeti, ko bo monsunsko deževje.
Anusuya je svoji botri hvaležna iz dna srca. Njenega zahvaljevanja ni bilo konca: HVALA! HVALA! HVALA!
Tudi jaz ne najdem primernih besed, da se zahvalim Oly Narava. Iskrena hvala iz dna srca. HVALA!!! Njeno delo je vredno vsega občudovanja.  Ljudje kot je  Oly NARAVA so pravi zaklad življenja.
Postanite botri tudi vi!!!
"Otroci so naše največje bogastvo in naša največja odgovornost je, da jim zagotovimo in pomagamo v njihovih potrebah. Prosim Vas, da se odzovte na prošnjo  za botrstvo otrok v Indiji. Ti otroci  nimajo hrane in so tudi brez pomoči in možnosti za izobraževanje. HVALA v njihovem imenu! "

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.