Monday, 19 March 2012

Še so ljudje,ki ne mislijo samo nase!

Gospa Milojka Šerbec Turk in gospa Neža Vampel sta botri Andel, Sowmiyi in Abishi.

Nikakor se ne moreta sprijazniti, kako njuni otroci živijo v tako slabih razmerah. Njunih src se je to globoko dotaknilo. Poleg pomoči,da hodijo v šolo, sta se odločili,da jim pomagata še dodatno. Poslali sta denar s prošnjo,da naj kupim za otroke kar potrebujejo.
Tako mi je skupaj z njima bila dana možnost,da jim lahko pomagam in jih razveselim. Čez teden so otroci v soli, zato sem se odločil,da jih vzamem za nakupovanje v nedeljo. Skupaj z ženo sva prišla po njih z avtom. Otroci so naju že nestrpno čakali. Bilo je prvič,da potujejo z avtom. Seveda pa tudi prej niso šli po trgovinah nakupovat. V trgovinah smo jim dali možnost,da se lahko sami po svoji izberi izberejo oblačila,obutev, itd...Ne najdem pravih besed,da bi lahko opisal kakšno je bilo njihovo veselje, da si lahko izberejo stvari,ki so jim všeč. Peljal sem jih tudi v slaščičarno. Tu pa so punce rekle:«To je kot sanje za nas. Še nikoli nismo jedli taksnega sladoleda. Do sedaj smo jedli le ledene kocke,ki jih prodajajo na cestah«. Še preden pa sem jih odpeljal nazaj v vas, sem jih odpeljal k sebi domov na kosilo. Po kosilu so se šee nekaj časa igrale pri meni doma. Ko sem jim rekel,da je prišel čas,da jih peljem nazaj domov so postale žalostne.
Z igranjem in nakupovanjem so se utrudile in na poti nazaj zaspale v avtu.
Po prihodu v vas so začele kazati vsem ljudem njihova nova oblačila,obutev,itd...Takoj so se preoblekle v nove obleke in spraševale kako izgledajo. Pripovedovale so. kako so si same izbirale oblačila, jedle sladoled in imele kosilo pri meni doma.
So uživale kot metuljčki,ki ti sproščeno letajo naokoli. Iz dna srca so hvaležne njihovim botram. Njihova hvaležnost pa je neskoncna. Hvala!Hvala!.....
Sam tudi ne najdem primernih besed,da se zahvalim gospe Milojki Šerbec Turk in gospe Neži Vampel. Iskrena hvala iz dna duse. Hvala!Res sta čudoviti in polne ljubezni.
Njuno delo je vredno vsega občudovanja. Ljudje kot gospa Milojka Šerbec in gospa Neža Vampel so pravi zaklad življenja.
"Naj bo svet poln takšnih ljudi kot sta onidve. Ljudi,ki delijo upanje in srečo brez zahteve."

POSTANITE BOTER TUDI VI!!!

Kako malo je potrebno,da narišete nasmeh na otroške obraze,oz. jim omogočite stvari,ki se nam zdijo samoumevne...streho nad glavo,hrano,šolanje,zdr.oskrbo...Verjemite mi,hvaležni vam bodo.
 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.