Wednesday, 15 August 2012

R.Sharmila in E.Priyadrshni imata čudovita botra!

G. Marko Celarc in gospa  Marina Zavski Celarc sta napravila nadvse prijetno presenečenje in veselje svojima varovankama, ko sta poslala paketa zanju in v paketih tudi denar za sladoled in tortico. 


Deklici sta bili presenečeni in veseli paketov. Kar verjeti nista mogli,da je res. Navdušeni sta bili tudi nad tem kako velika paketa sta dobili. Zahvaljevanju ni bilo ne konca ne kraja.
Sharmila je bila navdušena nad tem kako dobrega očeta ima. Priyadrshni pa nad  dobro mamico. Razložil sem jima, da imata obe isto mamico in očeta in, da sta, kakor bi se temu reklo, sestri. Bili sta navdušeni, da imata iste starše. Takoj sta se spoprijateljili, se  skupaj usedli na tla, začeli odpirat svoja paketa ter si ogledovati kaj sta dobili. Dobili sta  od uhanov, barvic, flomastrov, torbici,obleki, sponke za lase, itd.....Ena drugi sta kazali kaj sta dobili. Najbolj sta se razveselili oblek in torbic. Od navdušenja sta kazali darila tudi Priyadrshnini mamici in Sharmilini babici, ki sta prišli z njima.
Še ko bosta prišli domov bosta neprestano pregledovali darila iz Slovenje. Ju kar vidim kako bosta  pripovedovali in kazali drugim otrokom kaj vse sta dobili. Prepričan sem, da tudi ponoči ne bosta spali od veselja.
Ko sem jima rekel, da gremo sedaj še na torto in sladoled sta ostali brez besed. Ko sta končno spregovorili me vprašata , če je to res ali se šalim. Razložil sem jima, da sta njuna očka in mamica poslala denar, da ju peljem na tortico in sladoled, da se malce posladkata. Dejali sta, da bi  radi sedaj objeli očka in mamico in jima rekli, da ju imata radi. Ena za drugo sta ponavljali: »Stric povejte očku in mamici, da se zahvaljujeva, da ju imava radi , ju lepo pozdravljava, jima želiva vse naj najlepše in jima pošiljava kos poljubčkov…Tega dneva ne bosta pozabili nikoli v življenju.
Ko smo se za avtom zapeljali do slaščičarne, sem jima najprej naročil tortici in nato še sladoled. Očke  so jima  žarele od veselja. Dejali sta, da še nikoli nista jedli tako dobre torte in, da prvič v življenju jesta sladoled.  Babica se je zahvaljevala Bogu, ker je tako dober do njih in je poslal tako dobra botra. Tudi babica in mamica se od srca zahvaljujeta ,  lepo pozdravljata , vama želita  vse najlepše, naj bo Bog z vama,  vaju čuva na vsakem koraku in,  da bosta molili za vaju.
Hvaležni pa smo vama tudi mi, da sta nam omogočila, da smo lahko polepšali in razveselili vajini punčki.  Hvala vama tudi za telefon, ki sta nam ga poslala za sirotišnico. Prišel nam bo še kako prav. Želimo si, da bi vaju posnemali tudi drugi in bi še več otrok imelo možnost šolanja in predvsem življenja brez lakote in izkoriščanja.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.