Tuesday, 3 July 2012

Prvi skupinski nakup 1.7.2012

V nedeljo 01.07.2012 je bil za Gašperja nadvse naporen a neverjetno lep dan, saj ga je preživel v družbi  nekaj otrok , ki imajo botre v Slovenji. 

 

Otroci so bili zelo veseli . To se vidi po nasmejanih obrazih in iskrečih  se oči od veselja.
Gašper pravi: »Srce mi poje od radosti. Z njimi pozabim na vse težave in težko delo . Počutim se mlajšega.«
To je bil dan,ki ga otroci in Gašper ne bodo nikoli pozabili. Prvič je organiziral skupinsko  nakupovanje z otroci, ki so dobili od svojih botrov denar za darilo ob rojstnem dnevu. Otroke je odpeljal po nakupih,na sladoled in na kosilo v restavracijo.
S seboj  so vzeli tudi A. FRANCINO ANCY,  saj je njena botra KATJA SEVŠEK  pred dnevi izrazila željo,da bi bila vesela,če bi Gašper peljal Ancy na sladoled. Zanjo je bilo to nadvse prijetno  in  veselo presenečenje. Skupaj z otroci se je veselila. Gašper je opazil, da Ancy  ni imela obutve (njeni natikači se strgali in prišla je bosa) ji je  kupil natikače in jo skupaj z ostalimi otroci peljal na kosilo.
M.ATHEESWARI  je za denar, ki ji ga je za rojstni dan poslala botra SUZANA FINK kupila novo obleko in šolsko torbo.  Bila je presrečna, saj si je lahko sama izbrala, kar ji je bilo všeč. Sladoleda in kosila v restavraciji je bila zelo vesela.
JOHN PAU je varovanec botre AVRELIJE TRAFELA.  Za poslani denar ob rojstnem dnevu si je izbral obleko in obutev . Veliko presenečenje je bila torta, ki jo je zanj naročila botra. Vsi otroci in skrbniki so mu voščili in tortico je razdelil. Nikoli v svojem otroštvu še niso praznovali rojstnega dne, kaj šele, da bi dobili tako lepa darila in celo torto. To bo za vse nepozabno praznovanje rojstnega dne. John Pau je želel tudi čokolado. Ker je Gašper ni uspel kupiti, mu je dal denar, da si sam kupi. Njegova sreča in zadovoljstvo kar sijeta iz fotografij. Sladoled in kosilo sta mu naredila dan še bolj popoln.
M.NATIYA je od svojih boter Mateje Požar in Majde Piko že dobila torto, ki sta jo naročili preko spletne strani www.lovenwishes.com. Preko te spletne strani sta torto že večkrat naročili in je zelo okusna. Natiya si je za poslani denar izbrala obleko, obutev in šolsko torbo.
Otroci so presenečeni…kako botri vedo kdaj imajo rojstni dan, ko še sami niso vedeli. In kako lepo so se počutili, ko so si lahko sami izbrali oblačila in vse kar potrebujejo. Še včeraj lačni in brez prihodnosti, danes pa imajo tako dobre in skrbne botre. Svojim botrom, katere velikokrat kličejo kar mami in oči, so neizmerno hvaležni in jih imajo radi iz vsega srca.
Botri, Gašper vam sporoča: »Tudi sam bi se rad botrom od srca zahvalil, da ste mi dali možnost in  sem lahko polepšal dneve vsaj nekaj otrokom in se tudi sam z njimi veselil. Vaše delo dragi botri  je vredno vsega občudovanja.  Vesel sem, ker vidim , da je  na našem ljubem svetu vse več vam podobnih ljudi. Vsem  nam ste za vzgled.«
Dragi botri in prijatelji…uživajte ob gledanju slik iz katerih kar sije sreča otrok.  Če se še niste…odločite se za botrstvo tudi vi in omogočite otrokom srečo, ki si jo vsekakor zaslužijo, mar ne?

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.