Friday, 7 September 2012

Prijeten skupinski nakup je za nami!

V nedeljo sem peljal po nakupih otroke R.Sharmilo in E.Priyadrshni, katerima sta botra gospod Marko Celarc  in gospa Marina Zavski Celarc ter J.Bill Royca, kateremu je botra gospa Olga Arhanič. 

 


Otroci so bili veseli, da so jim botri omogočili, da so si lahko sami izbrali oblačila. Večjega veselja jim niso mogli napraviti. Tudi nam je bil dan polepšan, ko smo videli njihovo veselje.
Pred kratkim  sta botra gospod Marko  in gospa Marina poslala paket za deklici in takrat sta se spoznali in spoprijateljili. Lepo ju je bilo videti,ko smo šli od parkirišča proti trgovini . Prijali sta se za roke in veselo čebljali vse do trgovine. Kot prave sestrice. Celo obleki sta si zbrali podobni.
Z Billom smo se dogovorili naj pride pred trgovino, ki je blizu avtobusne,da mu ne bo treba najprej hoditi k nam in spet nazaj do trgovine. Bill ima rojstni dan v nedeljo in njegova botra je želela, da si za poslani denar kupi,kar si želi. Zaželel si je nove obleke, saj do sedaj še nikoli ni imel. Nosil je le ponošena  oblačila.
To nakupovanje pa je bilo za vse  nekaj novega. Do sedaj še  nihče od njih ni imel priložnosti, da bi si lahko sam izbiral obleko. Bilo je zelo veselo. Izgubili so  občutek strahu. Ponavadi pridejo polni bojazni kako sploh nakup zgleda in, da jih bodo vsi gledali? V klepetu  pa  vse to pozabil in korajžno zaželi z zbiranjem. Najprej smo nakupili za deklice.  Bili sta navdušeni, ko sta videli koliko je  oblek. Pa še ena je lepša od druge. Ko sta že mislili,da sta si izbrali pa jima trgovci  pokažejo novo, ki je še lepša. Kljub temu, daje bila odločitev težka,  sta si le izbrali lepi obleki. Izbrali sta podobni  obleki v isti  barvi. Kako sta bili čedni v novih oblekicah. Prave majhne princeske.
Bill si je želel  majico in hlače. Ko je pomerjal,  je bilo vse kot po meri narejeno zanj. Izbral je lepe hlače in majico.
V času nakupa je prišel na klepet z nami  lastnik trgovine. Otrokom je napravil veselje s tem,da jih je postregel z mlečno kavico. Otroci se  čudili. Prideš v trgovino, si sam zbereš kar želiš, pa še kavico dobiš. Kaj taksnega se ne bi mogli misliti niti v sanjah.
To je bil dan,ki ga otroci ne bodo pozabili. Njihovo veselje  se vidi po nasmejanih obrazih in iskrečih se očeh od veselja . Še včeraj so bili v brezizhodni situaciji, večkrat lačni kot siti , danes pa imajo tako dobre in skrbne botre. Svojim botrom,katere kličejo kar mami in oči,so neizmerno hvaležni in jih imajo radi iz vsega srca. Tudi sam sem ob vsej tej sreči pozabil na vse težave in se počutil mlajšega.
Ko sem Billu  omenil, da bo v nedeljo dobil tudi torto za rojstni dan. Bil je presenečen in neizmerno vesel. Rekel mi je: »Stric ali lahko že kar danes praznujem rojstni dan. Sem tako vesel. Najraje bi ga praznoval skupaj z vami in mojimi prijateljicami. Doma tako in tako ni nobenega,ki bi praznoval z menoj. Ker sem siromašen  in brez očeta se me vsi izogibajo. Še nikoli v življenju nisem bil tako  srečen. Hvaležen sem Bogu,da mi je dal tako dobro mamo, ki tako lepo skrbi zame. Do danes še pomisliti nisem smel, da bi imel torto za rojstni dan. Joj ko je moja mama dobra.Tega dne ne bom pozabil dokler bom živ. »Oči so mu žarele od veselja
Izpolnil sem mu željo, se ustavil v pekarni in naročil torto. Obljubili,da mi jo bodo kar se da hitro naredili.
V tem času, ko smo čakali na torto smo obiskali še trgovino z obutvijo . Tam  sta si naši princeski izbrali natikače in potem smo odšli še na sladoled.  Za Billa je bilo to prvič, deklici pa ste tukaj že bili. Neprestano so govorili kako si želijo, da so njihovi botri z njimi,da bi jih lahko objeli in  jim povdali kako so srečni in da jih imajo od srca radi.
Doma smo Billu skupaj voščili za rojstni dan. Ko je tukaj navada je prvi košček dal svoji mami in nato ona njemu. Nato smo torto razdelili med otroke in tudi mi smo je bili deležni. Kako je bila dobra.
Pred odhodom domov so mi vsi vprek naročali, da naj se ne pozabim se zahvaliti botrom v njihovem imenu. Zahvaljevanju ni bilo ne konca ne kraja. Botre lepo pozdravljajo in jim želijo vse najlepše Pošiljajo jim na tisoče poljubčkov......
Tudi sam bi se rad botrom od srca zahvalil,da ste mi dali možnost in sem lahko polepšal dan vašim  otrokom. Vaše delo dragi botri je vredno vsega občudovanja. Vesel sem,ker vidim,da je na našem ljubem svetu vse več vam podobnih ljudi. Vsem nam ste za vzgled.
Dragi botri in prijatelji...uživajte ob gledanju slik iz katerih kar sije sreča otrok.  Če se še niste...odločite se za botrstvo tudi vi in omogočite otrokom srečo,ki si jo vsekakor zasluzijo,mar ne?
Več o nas in našem delu ter otrocih potrebnih pomoči lahko zveste na naši spletni strani: http://www.child-sponsor.net

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.