Sunday, 4 December 2011

Postala sem botra otroku v Indiji

Fant Veerapathiran je star 13 let, je brez staršev, ima le bolno babico.

Za njegovo šolanje vsak mesec namenim 20€, zaradi česar nisem nič bolj revna ali česa prikrajšana, njemu pa to omogoča nadaljnje šolanje in mu daje še kakšno drugo možnost, kot pa delo od jutra do večera, za le nekaj hrane.

To je najmanj kar lahko storim. Sicer je to le en otrok od mnogih v Indiji, zato si večkrat predstavljam, kako fantastično bi bilo, če bi vsak od nas postal boter za 20€. Ali veste, kaj bi to pomenilo? Koliko otrok bi bilo preskrbljenih! Zagotovo je za nekatere tudi ta vsota veliko, saj so življenjski stroški veliki. Kljub temu pa verjamem, da je še pri mnogih prostor za dejanje, kot je botrstvo.

Vsakdo, ki se odpravi na pot prostovoljnega dela ali dejanja kot je botrstvo mora vedeti, da lahko s tem pridobi zadovoljstvo in celo najde smisel življenja.

Povezani skupaj bomo srečnejši in močnejši. Vredno je vsaj poizkusiti.


lep pozdrav,
Nataša
 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.