Wednesday, 6 February 2013

Pongal nakupi!

Ker je veliko botrov poslalo denar za svoje varovance, smo del nakupov podaljšali v čas praznika Pongal. Pongal je zahvalni praznik, ki  praznuje pridelek v južni Indiji ob koncu žetve. To je eden izmed najbolj pomembnih festivalov, ki jih praznujejo Tamilci v indijski državi Tamil Nadu in na Šrilanki. Na ta praznik, ki ima tu večjo veljavo kot Novo leto imajo otroci kar štiri dni prosto. 


Zapeljali smo se do trgovine z oblačili. Kot običajno smo parkirali avto malce stran od trgovine in peš prečkali železniško progo. Cesta ježe  dobro leto zaprta. Tu nameravajo zgraditi most preko železnice,a do sedaj razen izkopane luknje na cesti niso naredili še ničesar. Kasneje smo se odpeljali še do trgovine z obutvijo, šolskimi potrebščinami in seveda na sladoled.
Botri Milojka Šerbec Turk , ki ima  varovanko, Marija Plej, ki ima varovanko Arthy Lidija in Igor Fischer, ki imata varovanki  Kowsalyo in Swetho in botra Tjaša Šimonka in Miha Kavaš, ki imata varovanko Gokilavani so poslali denar, naj si otroci izberejo kar želijo. Večina od njih je prvič kupila novo obleko in obutev. V veliko pomoč sta bili Kowsalya in Swetha, ki sta sedaj nakupov že vajeni. Veliko smo se nasmejali in zabavali.
Kowsalya in Swetha sta izbrali nadvse lepo,malce boljše blago in bosta sami odnesli krojaču, da jima sešije cudidha (oblačilo, ki ga tukaj nosijo).                                                                                                                                                                    Arthi in  Gokilavani sta izbrali čudoviti oblekici in natikače.                                                                                                Prav posebno obleko, nekaj drugih oblačil, šolsko torbo  in  kar dvoje natikače pa si je  izbrala Bhuvaneshwari. Deklica je namreč prišla v mnogo premajhnih in popolnoma uničenih natikačih, ki jih je dobila od mlajše deklice.                                                                                         
Vse vprek govorili kako dobre mamice imajo, kako lepo skrbijo zanje, kako si želijo, da bi jih lahko stisnili v objem in jim rekli kako zelo jih imajo radi. Ta  dan jim je kot pravljica in ga ne bodo nikoli pozabili. Pošiljajo vam poljubčke in želijo, naj vam sporočim kako zelo hvaležni so.                             Tudi sam bi se rad vam zahvalil iz vsega srca, da ste mi omogočili, da sem lahko osrečil vaše varovance.  Vsem nam ste lahko za vzgled .Ljudje kot ste vi so pravi zaklad življenja. Vaše delo je vredno vsega občudovanja.
Želim si, da bi tudi drugi otroci dobili botre in ne bi bili več lačni. Najlepše je videti srečne otroke, ki jih ne skrbi kaj bodo jedli in kako bodo živeli, zato vas dragi ljudje dobrih src pozivam k botrstvu. Pomagajmo čim več otrokom do lepšega jutri brez lakote in z možnostjo šolanja. Otroci,ki potrebujejo pomoč so objavljeni na spletni strani :http://www.child-sponsor.net ali na Facebook strani Društvo botrov otrok TWIMC.

 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.