Wednesday, 14 November 2012

Parimala in njena mama sta presrečni <3

Parimala je že v zgodnji mldaosti izgubila očeta. imela je zelo kruto življenje, dokler ni dobila botra g. Matjaža Rogelj. 

 

 Če Parimala nebi dobila botra, bi poleg tega, da bi bila lačna, delala kot poceni delovna sila, bi jo zgodaj poročili ali pa bi beračila. Z mamo živita v občini Dindigal, ki je 400 km oddaljena od nas in jev najbolj siromašnem delu Tamilnaduja. Mama je bolna in ni zmožna zaslužiti dovolj, da bi deklico preživljala in ji omogočila šolanje. Matjaž Rogelj se je odločil rešiti deklico, ji pomagati do izobrazbe in lepše prihodnosti. G. Matjaž se je deklice spomnil tudi za rojstni dan in ji poslal denar z željo naj si kupi kar potrebuje in naj si tudi mama kupi kar potrebuje za kuhinjo. Z vodjem prostovoljcev Mr.James v Dindigalu smo se dobili v soboto 3.11.2012 in šli skupaj po nakupih. Ker je pa le precej oddaljeno od mene in imamo tam kar precej otrok ,ki že imajo botre smo se zmenili, da se srečam tudi z drugimi otroci in vidim kako napredujejo. Potoval sem od 2. ure zjutraj do 12. ure. Dobili smo se v šoli z vsemi otroci in skrbniki. Otroci so od veselja zapeli zaplesali, tako me je utrujenost od dolge vožnje kmalu minila, saj sem neizmerno užival v njihovi družbi. Parimala in njena mama sta bili nadvse presenečeni, da se je g.Matjaž spomnil rojstnega dneva, saj še onidve nista vedeli , kdaj ga ima. Želela je kupiti obleko, natikače, torbo in posodo, da bo lahko nosila hrano v šolo. Mama pa je izbrala "prezer kuker"(posodo za hitro kuhanje) saj v taki posodi se riž hitro skuha in gospodinja tako privarčuje na času in kurjavi. V trgovini je bila Parimala prvič in je bila zelo vesela. Obraz ji je kar sijal od sreče. Izbrala si je malce boljšo obleko in natikače, s pomočjo mame pa sta si nakupile še druge stvari, ki jih je potrebovala. Izbrala si je tudi torbo in posodo v kateri bo nosila malico. Mama pa je dobila svojo posodo za hitro kuhanje. Z Jamesom sva ju odpeljala do slaščičarne, da se posladkata s sladoledom in jima še dodatno polepšamo dan. Obe sta prvič v življenju jedli sladoled. Nista prav veliko govorili, a zahvaljevali sta se kar naprej. Ko smo se poslovili me ja Parimala prosila, naj pozdravim njenega očeta Markota, naj se mu zahvalim in mu povem, da ga ima rada. Zahvalila se je tudi mamica, saj bo zdaj ponosno kuhala. Povedala je, da se ga spomnila v molitvah. Hvala g.Matjaž, ker si nama z Jamesom omogočil,da sva ju lahko osrečila. Tako kot vi je tudi vaša hči Špela vredna vsega občudovanja, saj je tudi botra deklici po imenu Chitra. Kot pravi pregovor.:"Jabolko ne pade daleč od drevesa." Dragi prijatelji postanite boter tudi vi. S tem, ko boste osrečevali te pomoči potrebne otroke, boste hkrati osrečevali tudi sebe. Omogočite jim otroka vredno življenje. Otroci,ki potrebujejo pomoč so objavljeni na spletni strani: http://www.child-sponsor.net/ ali na facebook strani Društvo botrov otrok TWIMC.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.