Wednesday, 17 April 2013

P. Kamachi

P. Kamatchi <3
Nekateri naši otroci so kar precej oddaljeni od nas, tudi  več kot 400 km in  živijo v nerazvitih vaseh in jih je težko kontaktirati. Sami nimajo telefonov in smo odvisni od drugih, da si pošiljamo sporočila. Od časa do časa jih obiščem, da spremljam njihovo življenje in šolanje. Med njimi je tudi P.Kamatchi, ki ji je botra gospa Darinka Hojnik.
Kamatchi ima rojstni dan v aprilu. Za deklico je bilo nadvse veselo presenečenje, ko je zvedela, da se je mamica (botra) spomnila njenega rojstnega dne in ji poslala denar, da si kupi kar si  zaželi. Hvaležna je Bogu, da je dobila tako srčno botro kot je gospa Darinka, ki nadvse lepo skrbi zanjo in ji bo pripomogla,da se bo izšolala in tako prišla do boljšega življenja. Želela je, da bi za svoj rojstni dan prišla v šolo v novi obleki. Tokrat bo prvič, da bo imela za rojstni dan novo obleko. Jo kar vidim s kakšnim veseljem bo šla v šolo. Tako kot vse otroke sem tudi njo peljal na sladoled.  Bila je zelo vesela  in pripovedovala kako dobro mamico ima. Rekla mi je:« Stric, kako bi sedaj rada, da je mami ob meni, da jo stisnem in ji povem,da jo imam rada in, da  sem ji hvaležna. Pošiljam ji na tisoče poljubčkov«.
Postanite botri tudi vi in otrokom omogočite življenje brez lakote in možnost šolanja. Zelo malo je potrebno, da narišete nasmeh na obraze naših otrok, ko jim omogočite streho nad glavo, hrano, šolanje, zdravstveno oskrbo, skratka  otroka vredno življenje, hvaležni vam bodo. Kontaktirajte nas. Otroci, ki potrebujejo pomoč so objavljeni na spletni strani http://www.child-sponsor.net ali na Facebook profilu Društvo botrov otrok TWIMC.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.