Friday, 13 July 2012

Kamatchijin rojstni dan !

P. Kamatchi je 16. letna deklica, ki je izkusila kruto življenje. 

 

Izgubila je oba starša. Živi v najbolj siromašnem delu Tamilnaduja. V vasi ni telefona in mora  20 km daleč, da lahko govori z Gašperjem. Oče ji je umrl v nesreči, mamica pa zaradi srčne kapi. Živi s starim očetom, ki pa ni zmožen zaslužiti dovolj, da bi jo preživel. Poleg lakote jo je čakala kruta usoda.  Morala bi delati, kot poceni izkoriščena delovna sila, se poročiti ali celo beračiti. Vsega tega jo je rešila srčna botra Darinka Hojnik.  Odločila se je rešiti deklico in ji olajšati težko otroštvo. Poleg tega, da je njena botra, ji je za rojstni dan poslala denar, naj si kupi karkoli potrebuje. Kamatchi so skrbniki odpeljali po nakupih. Prvič v svojih 16. Letih si je kupila novo obleko, pa še to je lahko izbrala sama. Do sedaj je vedno nosila skromna že od predhodnikov ponošena oblačila. Po nakupih so jo odpeljali še v foto studio, kjer so naredili ta posnetek, nato pa še na kosilo in sladico. To je bil zanjo eden najlepših dni v življenju.                                                          Gašperjev prijatelj James (prostovoljec) je na prošnjo Kamatchi poklical in deklica se je zahvalila za vse. Povedala je, da je neskončno hvaležna mamici (botri Darinki) za vse, kar je storila zanjo. Poleg tega, da ji dodatno plačuje za angleščino, katero z veseljem obiskuje, ji je poslala še denar za obleko. Zahvaljevanju ni bilo ne konca ne kraja. Mamico Darinko bi rada objela in poljubila, če bi bila ob njej. Pravi, da jo ima neizmerno rada in se ji od srca zahvaljuje, da jo je rešila, da lahko hodi v šolo.
Dragi prijatelji…si lahko mislite…v času, ko nekateri naši otroci izbirajo firme za  obleke in se izmišljujejo kaj bodo oblekli in jedli, ti otroci živijo v hudem pomanjkanju.  Odločite se tudi vi! Postanite botri tem ubogim otrokom. Olajšajte jim življenje in jim pomagajte do boljšega jutri.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.