Wednesday, 12 September 2012

Dobrota, ki seže v srce

Ga. Albinca Savitri Pesek in G. Marjan Šijanec sta botra s srcem in dušo. 

 

Imata kar sedem varovancev in za njih nadvse lepo skrbita. Pred kratkim sta poslala denar za obnovo hiše dveh varovancev Cecilye in Rina. Z mamico so jima zelo hvaležni za pomoč. Do sedaj so se ob dežju stiskali na »postelji«, ki je okvir na štirih kolih, ležišče pa je z vrvjo prepleteno. Povsod okrog je bila sama voda. Kljub temu so bili vsi premočeni, a so se vsaj izognili poplavi in živalim, ki plavajo v vodi in so lahko zelo nevarne. Si predstavljate posteljo na kolih, ki skoraj plava v vodi, na njej pa tri preplašene osebe, ki molijo in čakajo , da se jih mati narava usmili in preneha deževati?
Zdaj s pomočjo botrov Ga. Albince in G.Marjana teh strahov ne bo več. Hut je obnovljen in se jim ni treba več bati dežja, niti neurja. Srečni in hvaležni so iz dna srca. Cecilya in Rino jima v zahvalo pošiljata risbice, ki same po sebi povedo vse. Hvaležna sta jima za vso pomoč in podporo. Pravita, da zdaj nista več lačna in je življenje čisto drugačno. Pošiljata jima koš poljubčkov in jima želita vse najlepše v življenju. Naj se jima tisočkrat povrne vsa dobrota. Prilagam tudi sliko, kako predajam kuverto z denarjem otrokoma.
Ga. Albinca in G. Marjan sta poleg botrstva sedmih otrok, tudi aktivna v iskanju novih botrov. Z njuno pomočjo je veliko obubožanih otrok dobilo botre. V času ciklona Thane, sta pomagala pri zbiranju denarja za obnovo hutov svojih otrok in drugih družin, ki so pomoč potrebovale.
Draga Albinca in Marjan, hvaležni smo in ponosni , da nam je Bog namenil tako dobre prijatelje kot sta vidva. Mnogim sta za vzgled in vajino delo je občudovanja vredno. Vidva resnično živita, kot govori naslednji rek: "Sreča ni v tem koliko imamo,ampak v tem koliko deliti znamo. Življenje ni to kar dobimo,ampak to kar delimo."
Radi vaju imamo.

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.