Monday, 13 August 2012

B. Raja je praznoval rojstni dan, kar so mu omogočili botra Božič Valentina in Mitja z otroci Lano in Lono .

Za Raja je bil rojstni dan popolno presenečenje . 

 

 Niti vedel ni, da ima rojstni dan, kaj šele, da bi ga praznoval. Zato je poskrbela botra gospa Božič Valentina, njen mož g. Mitja in otroka Lan in Lona. Cela družina se je zelo navezala na  Raja,ki je že v zelo mladih letih izgubil očeta in ju z bratom  mamica ni  mogla več preživljati, kaj šele šolati. Najprej smo dobili botra za Srirama in kmalu zatem še za Raja.
Botra sta poslala denar za Raja in dejala naj si kupi kar si želi. Želela sta, da bi ga lepo praznoval in da mu ostane  v spominu. Za preostali denar pa naj sam kupim,  kar v hiši najbolj potrebujejo.  Živijo v najemniški hiši in v bistvu nimajo nič svojega. Gospodinja je želela posodo za kuhanje. Prilagam tudi sliko "kuhinje" s posodo za kuhanje na "štedilniku" če se temu lahko reče.  Imel sem občutek, da jo je nekdo zavrgel in jo oni sedaj uporabljajo za kuhanje.
Mama je nepismena. Zna se le podpisati in to  jo je pa naučil njen sin Sriram. Deček  je odličnjak in pred dnevi mu je boter Andrej za odličen uspeh poslal darilo. Raja pa je ravno začel  hoditi v šolo in je izredno bister.  Že prej je zelo rad šel z bratom k dopolnilnem pouku. Otroka sta neverjetno brihtna in ju sedaj čaka lepa prihodnost. IZ SRCA HVALA  OBEMA BOTROMA!!!!
Ko sem prišel s torto v rokah in jo izročil Raju sta bila oba z mamico zelo presenečena. Domenili smo se, da jo bomo razrezali potem  ko se vrnemo z nakupa stvari , ki jih potrebujejo in si bodo lahko sami izbrali. Videti je bilo, kot da se obema sanja in ne vesta za kaj se gre. Končno mama začudena spregovori: »Raja ima rojstni dan? Nisem vedela! »
Ko smo se pogovarjali kaj bi kupili sploh nista vedela kaj bi odgovorila. Nato je Raja izrazil željo , da bi rad bi imel novo obleko. Do sedaj je nosil le stare cunje, ki so mu bile podarjene od drugih, ko jih niso več potrebovali. Mamica je želela kupiti hitri kuhalnik. V tem bi se riž hitro skuhal in bi ona tako privarčevala  na času in kurjavi.
Z ženo sva z motorjem odpeljala Raja v trgovino z oblačili. Debelo je  pogledoval  naokoli in njegove temne očke so kar žarele. Prvič v življenju bil v trgovini. Gotovo si je misli,da sanja. Še vedno ni dojel, da lahko sam izbere novo oblačilo po svoji želji.  Ko je prišel malo k sebi je izbral  hlače po želji in dve lepi majici. Joj kako je bil vesel in ponosen, ko so mu v trgovini dali vrečo z oblačili. Prišlo mi je na misel, koliko je ljudi, ki enkrat obleče novo obleko, jutri pa jim ni več všeč in jo zavržejo. Koliko trgovin obredejo mesečno, da se preoblačijo?  Ti otroci pa nimajo kaj obleči. Šele s pomočjo botrov jim je to omogočeno.
Mamici smo kupili hitri lonec in še nekaj posode. Še dobro, da je bila z menoj moja žena, ki se na to spozna. Jaz se bolj spoznam na praznjenje posod.
Ker  Raja nosi kosilo v šolo v  plastični škatli, sva  kupila za njega in njegovega brata tudi posode v katerih bosta lahko nosila hrano v solo.
Na poti domov pa smo  se ustavili v slaščičarni, da  se Raja posladka z sladoledom. Joj kako mu  je bil dober . Govori je bolj malo, saj je bil čisto  iz sebe od veselja. Edina beseda je bila HVALA!!!
Doma smo razrezali torto. Najprej je Raja ponudil košček torte mami in mama potem njemu. Potem smo se sladkali tudi ostali. Mmmm torta je bila res odlična.
Šele doma je Raja prišel k sebi in nam ob slovesu rekel,da naj naročim mamici in očku (botroma), da ju ima nadvse rad, se jima iskreno zahvaljuje  in jima pošilja na tisoče poljubčkov. Prav tako pa se iz vsega srca zahvaljuje mamica, ki bo sedaj lahko ponosno kuhala. Lepo pozdravlja gospo Valentino in g.Mitja, ter jim želi vse naj najlepše in pravi naj jih Bog čuva na vsakem koraku in da bo v molitvah molila tudi zanje.
Prepričan sem, da te noči niso spali Mislim, da bo še nekaj časa trajalo, da bodo dojeli,da se to ne dogaja le v pravljicah. Z ženo sva se veselila z njimi. Hvala družini Božic, ki nama je omogočila, da sva lahko osrečila še eno družino. Botra ste nam lahko vsem za vzgled. Ljudje kot vi ste pravi zaklad življenja. Vajino dejanje je vredno vsega občudovanja.
Dragi prijatelji, postanite botri tudi vi. S tem, ko boste osrečevali te pomoči potrebne otroke boste osrečili tudi sebe. Oglejte so našo spletno stran: www.child-sponsor.net
Tudi v Sloveniji je odprto društvo TWIMC, ki tesno sodeluje z našim društvom v Indiji. Kontaktirajte jih tudi za možnost plačila preko Društva Botrov Otrok TWIMC v Sloveniji, TRR Banka Koper  1010-0005-0872-324. Vse informacije dobite na tel: 040-296-531 Lidija Fischer ali 041-705-732 Igor, na fb strani:  http://www.facebook.com/twimc.drustvobotrovotrok                                                          ali e-mailu: nandri937@gmail.com. 

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.