Thursday, 18 October 2012

Avrelija je osrečila Sandhiyo

Sandhiya je srečna saj jo je revščine rešila njena botra Avrelija Trafela, ki se je odločila, da ji pomaga do izobrazbe in s tem do lepše prihodnosti. Brez njene pomoči bi Sandhiya najverjetneje pristala na cesti kot berač ali pa bi jo mnogo prezgodaj poročili. 

 

Avrelija pa deklici tudi drugače pomaga, saj je poslala denar in me zaprosila, naj njeno varovanko peljem po nakupih, kjer naj si kupi kar potrebuje in kar želi.
Prišla je v ponošeni obleki. Ker je potrebovala in želela obleko in obutev, sva jo z ženo peljala po nakupih. Debelo je pogledovala naokoli in njene temne očke so kar žarele od veselja. Prvič v svojem življenju je bila v trgovini. Ni mogla dojeti, da je tam in, da lahko sama izbere nova oblačila. Izbrala je  malce boljšo obleko, s pomočjo moje žene pa si je nakupila še druge stvari, ki jih je potrebovala.
Zatem smo se zapeljali do trgovine z obutvijo, kjer  si je izbrala natikače in dežnik. Monsunsko deževje je pred vrati in dežnik ji bo v pomoč, da ne bo premočena hodila v šolo. Na poti k meni domov smo se kot ponavadi ustavili še na sladoled. Joj kak  je bil dober. Govorila je bolj malo,saj je bila čisto iz sebe od veselja. Do sedaj je kot edino slaščico jedla le ledene kocke, ki jih prodajajo na cestah.
Doma se je preoblekla v svojo novo obleko. Vsem nam se je zdela izredno lepa.
Ne najdem pravih besed s katerimi bi opisal kakšno je bilo njeno veselje. Od veselja je zaplesala. Kar naprej je ponavljala, kako dobro mamico ima, kako bi jo rada stisnila v objem in ji rekla:«MAMI RADA TE IMAM!!! NAJLEPŠA TI HVALA ZA VSE!!!!« Z njo smo se veselili vsi. Njej in nam bo ta dan ostal v lepem spominu.
Ob slovesu mi je Sandhiya naročila, naj botri sporočim, da si ji od srca zahvaljuje, jo lepo pozdravlja, da bo molila zanjo in jo ima nadvse rada. Pošilja ji na tisoče poljubčkov. Želi ji vse najlepše v življenju, saj si to tudi zasluzi s svojo dobroto. Tudi jaz sem hvaležen Avreliji , da mi je dala priložnost osrečiti njeno Sandhiyo. Avrelija je vzgled vsem nam. Njeno delo je vredno vsega občudovanja. Naj bo svet poln takšnih ljudi kot je ona. Ljudi, ki delijo upanje in srečo brezpogojno.
Dragi prijatelji, v času, ko nekateri otroci izbirajo firme za obleke in izbirajo kaj bodo jedli, drugje po svetu otroci živijo v hudem pomanjkanju. Odločite se tudi vi! Postanite botri tem ubogim otrokom. Zelo malo je potrebno,da narišete nasmeh na otrokove obraze, jim omogočite stvari, ki se nam zdijo samoumevne...streho nad glavo, hrano, šolanje, zdravstveno oskrbo...Omogočite jim otroka vredno življenje...hvaležni vam bodo. Kontaktirajte nas. Otroci, ki potrebujejo pomoč so objavljeni na spletni strani: http://www.child-sponsor.net

“Who am I to pretend to be blind & not see their needs? Every child have right to bright future.” Children in need have dreams too, but their dreams are rarely given a chanse to blossom. Sponser a child today to change a life.